sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Taas maistuu ruoka!

No joo, kuten kaikki arvasi ettei laihdutuskuuri tuota kuin harmia, lopetin sen. Löysin housut johon ompelin pienemmän kokonumeron (kelatkaa, on muute sen verra tykkikeksintö et ootan sitä nobelin rauhanpalkintoo tässä, meinaan mielenrauhanpalkintoo..). Mahdun siis taas vanhan kokoisiin housuihin, en ole siis lihonut. Hähää, helppoa on kun sen osaa! Sitä juhliakseni tein pitkästä aikaa oikean aterian! Pekoniin käärittyjä kanapalasia, bataattia, sämpylöitä ja jälkkäriä.
 
Aluksi väänsin sämpylät
2.5 dl kädenlämmintä maitoa
puolikas hiiva
kananmuna
1 tl suolaa
3dl nalle ruis hiutaleita
3-4dl hiivaleipäjauhoo
1.5 rkl öljyä
(voi voidella munalla, mutta ite voitelen kevyesti öljyllä)

Hiiva liotetaan maitoon,sitten muna, lisätään jauhot ja suola, möyritään kunnolla ja sitten öljy. Kohota n. 30 min, tee sämpylöiks, kohota viel tovi ja paista 200 asteessa.  Kananmuna ei kuulu yleensä sämpylätaikinaan mutta mie oon laittanu. Mutta joo, näähä voi 
vääntää kui vaa, yleesä syötävää tulee. 

Sitten päällystin kanafileet pekonilla.
Eli pekonikääre kanoihin vaan. 
En mausta suolalla enkä millään, pekoni tuo makuu jo itessän tarpeeks.
Ruskistin pikkasen pannulla ja heitin 170 asteiseen uuniin.  




 Mukaan meni bataattilohkot mitkä olin valellut öljyllä ja tiputtanu pikkasen suolaa ja mustapippurii messiin. Samaan uuniin lähti bataattitoverit!

Tein muuten lisukkeeks pannulla paistettua pinaattia ja sipulirenkaita.



Pinaatti olikin pahaa mutta kai sitä voi syödä koska kaikkien seilorineitien unelmasiippa Kallekin sitä popsii.
Ja mietin et se Olgaki on varmaa nii pitkäks ja hoikaks kasvanu pinaatin avulla, ni syön sitä siiheks asti ku oon helvetin pitkäsäärinen hongankolistaja. Mutta KippariKalle on vaa nii kuuma vaikka onki piirretty.

Noo, ite annos näytti tältä ja tunsin taas itteni daijuks lautasta kuvatessani. 
Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi mutta silti jouduin jälkkärit viel vääntää. 
Moussen teko on tosi helppoa ja sitä pystyy varioimaan niin monella tapaa että makumaailma on lähes rajaton. Ja siis vaikka se on rikollisen helppo tehä ni kanssaruokailijat usein yllättyy että sellasta jaksaa vääntää. Tiskiä siinä kyllä syntyy, se on ikävää jos ei oo tiskikonetta.  Mutta suosittelen kokeilemaan ihmeessä, jos suklaa ei nappaa ni internet tarjoaa moussea jokamakuun , uskokaa pois. Tosta mössöstä saa myös tehtyy tosi nättei annoksia jos jaksaa väännellä, kuten kuvasta näkyy, ite en juurikaan panostanu...

                    
Verigreppisuklaamousse                  
 80 g suklaata

20 g voita

keltuainen

1/2 desiä verigreippilikööriä

desi kermaa

Ja valkuainen. 

 Sulata suklaa ja voi kattilassa, älä anna kiehua.Erottele keltuainen ja valkuainen eri kippoihin. Laita keltuainen suklaavoiseokseen. Lisää likööri ( ite saatoin liiotella määrässä, koska tuli löysempää ku oli tarkotus mutta se oli iha ok miulle) Ja liköörinhä voi korvaa millä tahansa, konjakilla, rommilla, minttuviinalla.... Vatkaa kerma ja sotke tuohon suklaavoikeltuaisjuttuun ja vaahdota myös valkuainen mikä pitää sitten varovasti käännellä muun moussen joukkoon. Laita kulhoihin ja tökkäse jäähtymään jääkaappiin noin tunniks.Ai niin ohje on kahteen annokseen!
Koristelin viel noilla verigreippisiivuilla. 

Loppuun ihana Iggy.
http://www.youtube.com/watch?v=S0nlygb1Qfw

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti