
Aluksi väänsin sämpylät
2.5 dl kädenlämmintä maitoa
puolikas hiiva
kananmuna
1 tl suolaa
3dl nalle ruis hiutaleita
3-4dl hiivaleipäjauhoo
1.5 rkl öljyä
(voi voidella munalla, mutta ite voitelen kevyesti öljyllä)
Hiiva liotetaan maitoon,sitten muna, lisätään jauhot ja suola, möyritään kunnolla ja sitten öljy. Kohota n. 30 min, tee sämpylöiks, kohota viel tovi ja paista 200 asteessa. Kananmuna ei kuulu yleensä sämpylätaikinaan mutta mie oon laittanu. Mutta joo, näähä voi
vääntää kui vaa, yleesä syötävää tulee.
Sitten päällystin kanafileet pekonilla.
Eli pekonikääre kanoihin vaan.
En mausta suolalla enkä millään, pekoni tuo makuu jo itessän tarpeeks.

Mukaan meni bataattilohkot mitkä olin valellut öljyllä ja tiputtanu pikkasen suolaa ja mustapippurii messiin. Samaan uuniin lähti bataattitoverit!
Tein muuten lisukkeeks pannulla paistettua pinaattia ja sipulirenkaita.
Pinaatti olikin pahaa mutta kai sitä voi syödä koska kaikkien seilorineitien unelmasiippa Kallekin sitä popsii.
Ja mietin et se Olgaki on varmaa nii pitkäks ja hoikaks kasvanu pinaatin avulla, ni syön sitä siiheks asti ku oon helvetin pitkäsäärinen hongankolistaja. Mutta KippariKalle on vaa nii kuuma vaikka onki piirretty.
Noo, ite annos näytti tältä ja tunsin taas itteni daijuks lautasta kuvatessani.
Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi mutta silti jouduin jälkkärit viel vääntää.
Moussen teko on tosi helppoa ja sitä pystyy varioimaan niin monella tapaa että makumaailma on lähes rajaton. Ja siis vaikka se on rikollisen helppo tehä ni kanssaruokailijat usein yllättyy että sellasta jaksaa vääntää. Tiskiä siinä kyllä syntyy, se on ikävää jos ei oo tiskikonetta. Mutta suosittelen kokeilemaan ihmeessä, jos suklaa ei nappaa ni internet tarjoaa moussea jokamakuun , uskokaa pois. Tosta mössöstä saa myös tehtyy tosi nättei annoksia jos jaksaa väännellä, kuten kuvasta näkyy, ite en juurikaan panostanu...
Verigreppisuklaamousse

80 g suklaata
20 g voita
keltuainen
1/2 desiä verigreippilikööriä
desi kermaa
Ja valkuainen.
Sulata suklaa ja voi kattilassa, älä anna kiehua.Erottele keltuainen ja valkuainen eri kippoihin. Laita keltuainen suklaavoiseokseen. Lisää likööri ( ite saatoin liiotella määrässä, koska tuli löysempää ku oli tarkotus mutta se oli iha ok miulle) Ja liköörinhä voi korvaa millä tahansa, konjakilla, rommilla, minttuviinalla.... Vatkaa kerma ja sotke tuohon suklaavoikeltuaisjuttuun ja vaahdota myös valkuainen mikä pitää sitten varovasti käännellä muun moussen joukkoon. Laita kulhoihin ja tökkäse jäähtymään jääkaappiin noin tunniks.Ai niin ohje on kahteen annokseen!
Koristelin viel noilla verigreippisiivuilla.
Loppuun ihana Iggy.
http://www.youtube.com/watch?v=S0nlygb1Qfw
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti