lauantai 27. huhtikuuta 2013

tortut väänsin!

Anteeksi, en oo päivittänyt blogia valovuosiin. En oo juurikaan väännelly mitään mainitsemisen arvoista mutta nyt tulee torttuu tuutin täydeltä! Täytin kokonaista kolkyt vuotta, kriisinhän se pukkas arvatenkin. Perinteiset oon jo tän-ja-tän-ja-tän-ikänen-kokonen-muotonen-värinen ja en-oo-saavuttanu-sitä-ja-tätä-tota-ja-tuota ja oon-mokannu-ainaki-tässä-tossa-ja-tuossa-kriisit. No mikäs muu auttaa ku se et laittaa pöydän koreeks ja vääntää kunnon kakkukimaran. Ensin härkää sarvista(grrr...) ja elämäni ensimmäisen juustokakun kimppuun! Perkele jos oisin tän tienny et se o helppoo ku heinän teko ni oisin tehny näitä jokaisen kissan ristiäisiin! Naapurinki kissan nimiäisiin jos se daiju ois keksiny omaperäsempää ku misu nimen. Misu nimi kissalla ei oo kakun arvoinen suoritus, anteeksi vaan!  Itsehän olen nimennyt eläimiäni mohikaaniksi, pandoraksi (koiria), Saku Salin-sammakoksi, Justin Timberlakeksi (sammakko myös) sekä el sipiricoksi (kanarianlintu). Jotain yritystä sentään. Mohikaanista olen eritoten ylpeä koska olin sillon 7-vuotias. Gladiaattorit rokkas sillon pikkuseilorisannan mielestä. Muita lienee turha selittää. Asiasta kakkuun, Limemansikkajuustokakkuja siis tein! 
2 kpl erilaisia!
Eka kakku-kakkunen
Pohja Digestive kekseistä ja voista syntyi näin:
200 g keksejä murskana ja 80g voisulaa, sotketaan keskenään ja painellaan irtopohjavuuan pohjalle tiiviisti (muista leikkaa alle leivinpaperia)
Ja täyte meni näin:
 4 liivatetta
3 dl kermaa
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Kolmen limen mehu ja jos tahtoo niin limen kuorta voi raastaa messiin
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä


Kakkuskakkukakkonen
Laita liivatteet kylmään veteen, vatkaa kerma, vatkaa valkuaiset, sotke limen mehu (ja raastettu kuori jos laitat) tuorejuuston kanssa, lisää sokerit ja sotke tuorejuustolimesokeriseos ja kermavaahto. Kuumenna ohjeessa oleva vesimäärä kattilassa ja laita kuumaan veteen liivatteet ja anna sulaa sinne, sotke nyt kermavaahtotuorejuustoseos ja valkuaisvaahto keskenään ja kun liivatejuttu on vähän jäähtyny ni sotke se sinne messiin myös. Muista vuoraa myös irtopohjavuuan reunus  leivinpaperilla. Kaada kakkuseos pohjan päälle.Laita jääkaappiin pariksi tunniksi ainakin (mielellään vaikka seuraavaan päivään...). Kakkukakkusen päälle voi tehä kiilteen jos tahtoo,se syntyy liivatteesta ja mehusta perusohjeella 3 liivatetta ja 2-3 dl vettä. Itse laitoin ekan kakun päälle tuoreita mansikoita ja liivatelimemehukermaseoksen, josta tuli ehkä miljoona kertaa rumempi mitä pystyin sieluni silmin näkemään niin vääntelin siihen päälle sulatetusta valkosuklaasta koristeet ja raastoin limen kuorta vähä tuomaan vihreyttä. Tokan koristelin myös mansikoilla, ja kermavaahdolla ja limekuoriraastella ja valkosuklaahipuilla. Kakkoskakkuseen laitoin 3 liivatetta koska miust se oli aika tönkköö se eka ni tääl oliki jo pehmeempää ja myös limeä laitoin pikkasen enemmän joukkoon. Sanosin et näist tää kakkone oli se ykköne. No joo, jos et oo viel kokeillu juustiskakkuu vääntää ni nyt on aika, helpompaa herkkuu ei oo olemassakaan trust me!
Jos tulee ongelmia, en usko et tulee, mutta kuitenkin ni :http://www.youtube.com/watch?v=T8ogHghsLhk, seilorisannan parhaiten tavottaa simpukankuorella, ota se korvalles, kuiskaa salasana niin seilorisannan ja merirosvorötkäleet on keittiössäsi heiluttamassa kaislahameista lantiotaan sekä kaulinta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti