Oon ihan jäässä kokoajan! En oo talvi-ihminen millään tasolla, talvessa parasta on viltit, villasukat, lämpimät juomat ja keitot, ja vaikka aiemmissa kirjoituksissani on rommi(tuo tumma paholainen) esiintynyt tiiviisti, en tarkoita juomalla tai keitolla rommia vaan mustaherukkamehua ja ihan mitä tahansa keittoa. Tomaattiherkusta jo kerroinkin! Kasvissosekeitto on kans ihanaa ja jotenki lohduttavaa! Ite teen senki aina fiilispohjalta mutta lempiohjeena toimii tällänen : perunaa, porkkanaa, lanttua ja bataattia pieniks ja kiehumaan joko kasvis-tai lihaliemikuution kanssa tai ne fondijututki käy, ja ripaus suolaa. Pannulla voi ruskistaa valkosipulia ja sipulia, ne voi heittää kanssa mukaan sinne lillumaan. Joskus paahdan paprikaa ja chiliä mukaan myös (lisään ne vasta kun muut ainekset on soseena, heitän ne keittoon messiin ja pyöräytän sauvasekottimella niin että muuten keltaiseen soppaan jää pieniä punasia 'sattumia', ihan söpöyden takia). No kuitenki ite juurekset keitetään pehmeiks, ei haittaa jos vähä liikaaki keittää. Neste kannattaa kaataa johonkin toiseen astiaan toviksi, sitten juurekset sauvasekottimella soseeks ja nestettä voi lisätä niin että koostumus on haluttu. Sitten ne paprikat/chilit/sipulit mukaan ja pari surrausta. Pieni purupinta on kiva ettei tuu ihan vauvanruokafiilis. Tarkasta suolan määrä, lisää jos tarve, jos tuli liikaa ni sit on vaa liian suolasta, ahha hhahhaa JA jotten vaikuttas ihan ituhipiltä kärvensin pikkasen pekonia keiton kaveriks, tiiän et kasvissosekeitto ja pekoni on hieman ristiriidassa keskenään...
Ja viel sellai oikee ohje : n.5 perunaa, 1 pieni tai 1/2 isoa bataattia, 3 keskikokoista porkkanaa, n. 1/3 lanttua, 1/2 paprikaa, n.1/2 keskivahva chilipalko, 1 sipuli, 2 valkosipulin kynttä, liemikuutio/fondi, n. 1 1/2 tl suolaa. (ja pekonia jos tahtoo ni niin paljo ku kehtaa napahee heittää)
ja ihan ilman syytä aivojen syöntibiisi :http://www.youtube.com/watch?v=Yu3Rfc9fr-0
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti