sunnuntai 24. marraskuuta 2013

torttukeskustelun päätös

Natsitorttupostaus, k-18 varoitus ja kehoitus heti kärkeen. Sama pätee tosikkoja ja mielensäpahoittajia.
Jokainen on varmaan syönyt joulutorttuja, eikö? Kuinka moni on ajatellut leivoksen olevan natsismin symbooli hakaristi? Jopa wikipediakin kertoo natsismiväitteet tortun yhteydessä, huh!
Perinteisesti torttu siis on jotakuinkin tuollainen, ja jos haluaa kaikessa nähdä jotain pahaa voi kai tuosta saada hakaristin mieleensä. Yhtäkaikki, median kohu lähinnä naurattaa minua niikuin muitakin mutta erään iltapäivälehden kyselyssä kysyttiin että oletko pahoittanut mielesi jouluruuista? Siis onko kinkku kiusannut, laatikko lyönyt, suklaa satuttanut, pipari potkaissut vai rankaisiko rosolli aiheuttaen elinikäiset traumat?


 Tasoituksen vuoksi hakaristin historiaa!
 
Vaikka moni yhdistääkin hakaristin Hitleriin ja natsismiin niin asia ei ole aivan niin yksioikoinen, ja sen historia myös uskonnollisena symboolina on olemassa joten ei ole ihan niin mustavalkoisen paha asia. 
Mutta jottei pahoita kenenkään mieltä tänä jouluna, annan muutamia vinkkejä erimuotoisiin torttuihin.




Elikkä kohdan yksi torttu on perinteinen kohutorttu. Kakkoskohdassa aika vastaava. Kolmonen on kanssa hieman natsahtava, jos niikseen tulee mutta numero 4 onkin jo ihan eri maata. Nelostortulla ei iske juutalaisviha eikä tarvitse pelätä leimaantumista. Itse teen yleensä sen mallisia torttuja, koska se on miun mielest kaunein malli, ja hillo tulee tottakai päälle. Ei alle.
Viime joulun herkkuja, tortut, latet ja lihapiirakka.
Bongasin myös internetistä mm. enkelin muotoon tehtyjä torttuja, angry birds torttuja...
Mutta näähän vois tehä niikuin croissantin muotoonkin, eli torttuneliö kulmasta kulmaan puoliksi eli kolmioksi ja täyte sisään ja rullataan croissantiksi? Tätä taidan kokeilla.  Itse laitan välillä vaniljatuorejuustoa luumuhillon alle, se on iha jees vaihtelukokeilujuttu satunnaisesti, kun koittaa hienostella. Ja niin, piparimuoteilla saa kanssa iha hauskoja, enkä puhu näistä muoteista nyt. Loppuun Musiikkipläjäys vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti