maanantai 4. maaliskuuta 2013

snadi kevyt iltapalaähky

Olen alottanut uuden harrastuksen, ja se on ukulelen soitto.
Ukulele on niin ihana ja pieni ja söpö soitin. Ja ukulelistit (tän on niiin pakko olla oikea sana!)on väkisin söpöjä. No okei, ne on aina havajilaisia mirkkuja kaislahameissa joten söpöjähä ne joutuu olemaan väkisin. Vielä en oo saanu soitettuu ees paranoidia mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Ja siis voin vetää keikoilla ja idolsissa ja talentissa niin playbackina ku tahon. Ei siis hätää. Kukaan ei kiinnitä huomiota et osaanks soittaa jos vedän lein kaulaan ja  kaisliksen päälle. 

Ukulele treenit tekee niin nälkäseks ettei sitä usko ennen kun kokeilee. Turhautuminen, ah, mikä ihana tekosyy syödä! Iltapalaksi tein täytettyjä tomaatteja, katkarapupitsaa ja friteerattuja sipulirenkaita (ja vähän lohta ja salaattia). 
Tein kunnon nachomätöt sunnuntaille niin tähteeksi jäi jauhelihatomaattipapukastiketta jolla täytin tomaatit ja viskoin juustot niskaan ja pikkasen oreganoa siihen vielä.



Kastike meni jotenkin näin:
400g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 purkki tomaattimurskaa
1 purkki kidney papuja
1 tl suolaa
1 purkki tulista salsaa
2 dl bisseä
 Ruskista sipulit, lisää liha, suola (+muut mausteet jos tahot),
tomaatti, pavut, salsa ja bisse ja anna kiehua kasaan n. 40 min.
Tätä siis tulee yhen krapulapäivän verran maissilastujen, ranskankerman, punasipulin, jalapenojen ja cheddarin kaa syötäväks ja jää seuraavalle päivälle just himppunen. Ja sitten vaan tomaatista hattu pois, kaavitaan sisusta pois (ei heitetä pois suinkaan), jauhelihakastike sisää, juustokuorrutus ja pikkasen siis oregaanoa ja uuniin 180 astetta kunnes juusto on  ruskettunut.


Sitten tuli pitsa, ohje pohjaan löytyy aiempaa blogista. 
Tomaattikastike:
Täytettyjen tomaattien sisustat, 2 dl tomaattimurskaa, sipuli, 2 kynttä valkosipulia, lihaliemikuutio ja pikkasen vettä. Tomaattikastikkeen voi maustaa niikun tahtoo, ite laitoin pikkasen suolaa vaan kun liemikuutio 
(kattokaa tähän väliin : http://www.youtube.com/watch?v=gQA1L-LBWew )
antaa jo tarpeeksi makua. Simppeli ohje on et keittele soosi kokoon. 

Muut aineet pitsaan:
1 sipuli renkaina, 150 g isoja katkarapuja, hyvää juustoa raasteena ja mozzarellaa siihen päälle vielä ja tottakai oregaanoa tai pitsamaustetta. Uunin 200 astetta ja pitsa perään. Suosittelen paistamaan kypsäksi ettei ravut ala elää omaa elämäänsä mahassa (ei kiva, trust me). Kun pitsa on ottamassa rusketusta pintaansa voit pilkkoa pieneksi yhden suolakurkun (JOOOO!!!) ja sotkea ranskankermasta ja valkosipulituorejuustosta kastikkeen pitsalle. Sitten kun pitsa tulee takaisin eteesi tiputa sen päälle suolakurkut ja valkosipuliranskis. Tadaa, todella toimiva pitsa on käsissäsi. Tällä pääsee naimisiin, ainakin teoriassa.

Lisukkeet siis oli öljyssä friteeratut sipulirenkaat ja merilohifileet ja viinisuolaheinäsalaatti. Toi viinisuolaheinä on tosi hyvää, kokeilkaa jos ette oo jo kokeillut. Se on myös kaunista! Perheeni ylikapteeni elikkä seilorisannan syötävä siippa sanoi että tää salaatti on vähä ku basilikaa verisuonilla! NIINPÄ!

http://www.youtube.com/watch?v=_toPHvOv-5w




^ ah. I rest my case.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti