sunnuntai 27. tammikuuta 2013

likööriä!

Oon ollut kiinnostunut kokeilemaan liköörintekoa marjoista ( oikeasti olen niin köyhä että joudun tekee ite omat viinani)  ja nyt sain aikaseksi tehtyä pullollisen!

 Keitin 500g murskattuja pakastemustaherukoita ja 2 dl sokeria kasaan, mustaherukoista lähti nestettä ihan tarpeeksi että sai siirapin siitä aikaan. Siivilöin siirapista siemenet ja kuoret pois ja valutin nesteen puhdistetun lasipullon pohjalle (0.75l ) ja kaadoin n. 3 dl kirkasta alkoholia päälle ja valkkaria siihen päälle että pullo täyttyi. Ja testishotin maistellessa huomasin että alkoholia voisi lisätä.. joten kaadoin sitä pulloon lisää noin desin.
Lorautin peruskuoharin joukkoon tätä ja se maistu ihan fresitalta, en tajua...Mustaherukka ja mansikka ei ole kuitenkaan ihan samanmakuisia. No en jaksanut analysoida mysteeriä enempää, hyvää se oli!  Liköörithän voi tehdä myös niin laittaa haluamiaan marjoja ja sokeria lillumaan alkoholiin ja antaa olla vaikka vuoden tai miten kauan jaksaa odottaa. Liköörinteko-ohjeita on aika erilaisia. Ite valitsin nopean oikotien onneen.


Kokeilin myös rommitotin joukkoon niin että rommia 2 cl, tätä omatekosta 2cl ja kuuma vesi päälle, hunajaa liru ja sitruunalohko lasiin. Aika toimiva sekin.
.

Pakko oli laittaa kuva kirkkaan viinan ja liköörin tiheyserosta!
Kivasti lilluu ja kelluu kirkas tavara liköörin päällä!
Siitä se ajatus lähti :
http://www.youtube.com/watch?v=QlZ2vGXPQ20

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti