torstai 31. tammikuuta 2013

onks keBAKKO jos ei taho?

Pienenä kebakot oli miun lempiruokaa. Niitä sai lihatiskistä ja ne oli parasta mitä maailma tarjosi pienelle naiselle. Nam. Nyt niitä saa vaa jossai suojakaasupaketeissa, enkä tiiä mitään niin kuvottavaa hajua ku se suojakaasun dunkku. Oksettaa ajatuski. Jotenka väänsin ite parit kebakot aamupuhteina.
Ohjeena:
* 1 dl korppujauhoa
* Sopivasti vettä(tai maitoa) että korppujauhot turpoaa
(tähän on vaikea antaa tarkkaa ohjetta ku noissa korppujauhoissa on kauheesti eroja)
* Silputtu sipuli
* Tomaattipyrettä n. puoli tuubia, eli n. 70 grammaa
* 400 g jauhelihaa
* Mitä keksii mausteeksi, ite laitoin puolikkaan sinihomejuuston muruina ja n. 0.5 tl suolaa
ps. oli nii tiukka sipulinkatku et itkin uuden paidan klimppiseks.

Turvottele korppujauhot, lisää joukkoon pyre, sipuli, mausteet ja jauheliha. Möyri taikinaksi. Muotoile pellille pökäleen muotoon ja tökkäse tikku sisään. Laita n. 200 asteiseen uuniin ja paista siihen asti ku päällisin puolin näyttää kypsältä, sitten nappase pelti ulos ja käännä kebakon ryökäleet ja laita takasin uuniin. Paista toinenkin puoli syötävän näköseksi.


Maistuu vaikka lohkoperunoiden kanssa jotka valmistuu niin että peset perunat, lohkot ne, laitat vuokaan, kaadat päälle öljyä ja suolaa ja mustapippuria ja vähän sitten sekotat niitä! Uuniin 200 asteeseen! (välillä voi niitä kännellä). Päälle tein pikasen kermaviilisoosin mihi kaadoin jotai mausteita aika summamutikassa ( vai olinko rommihutikassa? ).









Ja sitten väänsin tollasen snadin pellilisen oliivi-sipuli-paprika-parmesaani-leipää.

Mitä tänään syötäisiin ohjelman ukko sanoi että mikään ei kruunaa päivää niinkuin itsetehty leipä, ni tuimaannuin ettei jää kyllä seilorisannankaan päivä ilman kruunua!
Ohje :
2.5 dl vettä
puolikas hiiva
2 dl kauraruishiutaleita
1/2 tl suolaa
1 rkl voisulaa
3 dl vehnäjauhoja

Hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
Mukaan hiutaleet ja vehnäjauho.
Sitten suola ja voi.
Siinä pohja. 
Taputtele pellille ja lisää päälle mitä tahdot!
Ite laitoin:
Kourallisen mustia oliveja puolitettuna, jääkaappiin jääneen paprikan jämän silppuna, sipulin renkaina, parmesaania, merisuolaa. ja parmesan lastuja ja lorautin pikkasen oliiviöljyy päälle. Uuniin kahteensataan niin kauan ku pohja on rapsakka ja muutenki näyttää syötävältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti