sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Creme brulee

Asuinkumppanini oli hankkinut kotiin tohottimen, joten päätin kokeilla creme bruleeta. En oo ikinä aiemmin tehny, pari kertaa ravintolassa maistanut. En kyllä oo ollut tän paahtovanukkaan suurin ystävä ikinä mutta pakko oli testata. Bongailin netistä useita reseptejä ja päädyin soveltamaan.
Ainekset olivat:
(2 annosta)
2dl kermaa
0.5 dl maitoa
0.4 dl sokeria
limen kuorta raasteena ja n. 1.5 tl limen mehua
1 tl vaniliinisokeria
2 keltuaista
ruskeaa sokeria pinnalle

Uuni 150 asteeseen ja sinne vuoka missä on vettä. Vettä ei saa olla liikaa ettei sitä mene annoksiin. Vesi alkaa lämmetä siellä ja samalla voit keitellä kermaa ja maitoa kattilassa. Tarkoitus ei ole keittää mutta kiehahtaa saa.Ota pois hellalta ja vatkaa keltuaiset ja sokerit tällä aikaa. Lisää kermaseos ja limen kuori sekä mehu keltuaisten joukkoon. Sekoita keskenään. Kaada pieniin vuokiin mitkä nostetaan uunissa olevaan vesihauteeseen. Anna paistua n. 50 min ja tsekkaa onko hyytyneisyys hyvä vähän heiluttamalla vuokia. 
Nyt annokset saa jäähtyä ja ne voikin laittaa jääkaappiin hetkeksi. Ennen tarjoilua ripotellaan ruskeaa sokeria annoksiin ja tohotellaan pinta rapeaksi. Tarkoitan siis että sokeri paahdetaan kaasupolttimella. Laitoin vielä muutaman vadelman tuohon koristeeksi.
Lime taittaa ällömakeutta kyllä mutta oikein sitruunaisen limonaadin kanssa toimi aivan loistavasti!
Hyvin maistui.


Samaa sanoi myös kissimirri.

Maanantaiaamuna, jos milloin tahtoo kuulla Goodmorningeja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti