torstai 31. lokakuuta 2013

Hipoo täydellisyyttä!

Päätin kokeilla juustokakkua vähän erimuodossa, eli pikkuleivoksina. Tein pienen koesatsin, eli aikaan sain 3 leivosta tästä määrästä.
Pohjaksi tuli perinteinen digestive pohja, johon tuli n. 10 keksiä ja voisulaa. Ensin keksit pussiin ja piestään sitä niin autuaasti että se on ihan murua. Sitten lisätään sulatettua voita muruihin. Voisulan kanssa kannattaa olla varovainen ja lisätä sitä pikkuhiljaa niin että saat murumaisen, mutta muotoiltavan taikinan. Käytin peltistä muffinsivuokaa minkä vuorasin elmukelmulla ja lähin painelemaan taikinaa muotteihin. Kun kolme leivoskuppia oli valmiina, sulatin maitosuklaata ja valelin kupit sisäpuolelta sillä. Pohjalle tiputin pakastemansikan jäisenä. Jo aikasemmin olin tehnyt juustokakkutäytteen, eli 100g maustamatonta tuorejuustoa, noin desi kuohukermaa vatkattua, pieni liru ananasmehua ja 2 ruokalusikkalista sokeria, 1.5 liivatetta ja vähän elintarvikeväriä. Ensin vatkaa kerma, sokeroi se, sekota tuorejuustoon mehu jotta se notkistuu ja sitten sekota kerma ja juusto. Laita liivatteet ensin kylmään veteen jotta ne pehmenevät (n.5 min) ja sitten kiehauta n.ruokalusikallinen ananasmehua johon liotat liivatelehdet. Anna liivatenesteen hieman jäähtyä ja kaada se kermajuustoseokseen ja sekoita. Ota puolet kermajuustomassasta ja värjää punaisella elintarvikevärillä ja lusikoi sekä pinkki että valkoinen massa vuorotellen pursotinpussiin. Laita pussi hetkeksi jääkaappiin ja ota leivoskupit esiin tällä väliin. Pursottele kerma kuppeihin ja koristele vaikka kirsikalla. Tajusin jälkikäteen et tässä ois parhaiten toiminu pieni vihreä pääkallo koristeena mutta jääköön se toiseen kertaan. Ehkä söpöimmät leivokset mitä oon ikinä tehny!
Aika imeliähän nää on, mutta digestivepohja on hyvä tasottamaan makeutta. Jätin tarkoituksella reunat vähän epätasaisiksi koska vaikka tykkään että leivokset on kauniita, niin ne myös olla kotikutoisen näköisiä!
Tähän käy hyvin Tico tico !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti