sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Viikonloppu, mikä ihana tekosyy!

Viikonloppuahan sitä koko viikon aina odottaa, eihän sitä voi kieltää. Viikonloppu alkaa perjantailla, loppuu sunnuntaihin ja välissä on bile...eiku lauantai. Usein ainakin. Tai no sillon nuorena likkana tuli todettua että viikonlopussa on perjantai-ilta ja maanantai-aamu, ja välissä jopa itseltäki sensuroitua sittiä. Onneksi olen aikuinen, luojalle kiitos.Asiasta nopeasti turvallisimmille vesille, eli ruokaan!
Perjantaina käytiin tutustumassa Järvenpään Primula(http://www.primula.fi/ ) nimiseen leipomoon. En tiedä onko heillä aina tällänen tarjous mutta nyt sieltä sai ihania, ihanan tuoreita leipiä hintaan 1.5e tai 5kpl/5e. Ostettiin viisi erilaista känttyä testattavaksi, ainakin simpukkaleipä oli aivan taivaallista. Olin bongannut tälläsen leipäreseptin eräältä rokkipimatsulta ja päätin kokeilla. Alkuperäinen ohje kuului näin :
Eli joku hyvä limppu, leikeillään kuten kuvassa(ristikko), tökitään loviin juustoa, maun mukaan, käytin itse Kreiviä ja Luostaria, sitten voi sulaa ja sinne silppusin persiljaa ja basilikaa ja se valutellaan päälle, sit folioon ja uuniin 10-15min joku 200 astetta, sit voi hetkeksi käyttää folioo auki että kuoresta tulee rapsakka - on namia!!!!


Me otettiin Primulan kauraleipä koska se oli hyvän kokoinen tähän tarkotukseen. Kokeilin kerran että tein sen ristikon pintaan mutten oikeen osannut syödä sitä joten päätin tehä poikittaisviillot, mikä oli kätevää koska tosta sai ihan murtamalla paloja. Täähän on siitä hyvä keksintö että tonne sisäänhä voi tunkea iha sitä mistä tykkää.


Sisuksiin meni voimakasta koskenlaskijaa n. 3/4 pakettia, voita, sekä valkosipulia. Päälle humpsuttelin valkosipuliöljyä vielä! Köntsä folioon ja uuniin.
Ohjeessa oli että tämä on syötävä punaviinin kera ja eihä me voitu ottaa riskiä ettei saataisikaan täyttä leipänautintoa. Joten kynttilät palamaan ja viinit lasiin ja rokit soimaan!
Taustalle Lemmyä:
 http://www.youtube.com/watch?v=4kz0-UdDyTs

Kyllä tässä sai kaiken kohdalleen, mahan täyteen, hymyn huulille ja siirappia korville. Ah. Ensi perjantaita ootellessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti